top of page

Ik kan jou op meerdere manieren begeleiden als het gaat om voeding. Als klant heb je de mogelijkheid om intensief begeleid te worden. Maar het kan bijvoorbeeld ook om een éénmalige voedingsanalyse gaan. In overleg kan er veel! Hieronder beschrijf ik de meest gangbare mogelijkheden.

1: Intake-gesprek

In een uur bespreken we jouw eet- en leefsituatie. Deze informatie heb ik nodig om tot een eerste advies te komen. Tijdens dit gesprek vindt ook een vetmeting plaats en wordt er gewogen. Zo kom je er achter hoe jouw huidige  lichaamssamen-stelling is. Om een advies te krijgen dat nog meer op jou is afgestemd moet ik ook inzicht hebben in je eet- en voedingspatroon. Dit is een vervolg-stap (2: Voedingsanalyse) die je kan nemen na het intake-gesprek.

Vanzelfsprekend worden jouw gegevens vertrouwelijk behandeld.

2: Voedingsanalyse

Een voedingsanalyse is een per-soonlijk advies. Om deze te kunnen maken is naast de informatie uit het intake-gesprek ook inzicht in jouw huidige eet- en voedings-patroon nodig. Hiervoor houd je minimaal 3 doordeweekse dagen en 2 weekend-dagen bij wanneer je eet en wat je eet in een eetdagboek. Dit eetdagboek krijg je van mij via de email toegestuurd. Je hoeft dan alleen maar aan te klikken welke voedingsproducten je hebt gegeten. Vervolgens stuur je met één klik op de knop verzenden het eetdagboek retour. Vervolgens kan ik een eet-/bewegingsadvies maken gericht op jouw situatie, waarin staat welke aanpassingen jij kunt doen om jouw huidige eet-/bewegingspatroon gezonder te maken. Je kunt hiermee zelf aan de slag gaan of je kiest voor de vervolg-gesprekken (3: Vervolg-gesprekken), waarin je stap voor stap gaat werken aan de uitvoering van dit advies.

3: Vervolg-gesprekken

Deze (10 wekelijkse) gesprekken duren per keer een uur. In de eerste weken gaan we doelen stellen en stap voor stap een verandering in jouw huidige eet-/ bewegingspatroon doorvoeren om zo op een gelei-delijke manier dichter bij jouw doelen te komen. Hierbij is ook mentale coaching belangrijk. We weten namelijk allemaal wel dat 's avonds chips eten niet goed voor ons is. Toch eten we het vaak wel tegen beter weten in. Vragen als 'Waarom doen we dit?' en 'Hoe zorgen we er voor dat we dit niet meer (zo vaak) doen?' worden besproken. Uiteraard houden we ook wekelijks de voortgang bij door het wegen en meten van o.a. het vetpercentage.

4: Laatste stap

Heb je het hele traject doorlopen, dan mag je er vanuit gaan dat je voldoende veranderingen hebt doorgevoerd. Omdat je nog niet zo lang bezig bent met deze nieuwe eet-/leefstijl is het nog geen routine. Daarom is het verstandig om in de maanden die volgen maandelijks een vervolg-afspraak te maken. Deze afspraken duren een half uur. Je bespreekt dan de eventuele vra-gen die zijn ontstaan. Tijdens deze gesprekken vindt ook het meten en wegen nog plaats. Zo heb je direct inzicht of je nog op de goede weg bent.

bottom of page